Tavuklu Bezelye

Tavuklu BezelyeTatliyemektarifleri ekibi tarafından hazırlanan bu tarifimizde; sizin için özenle yazılan tariflerimiz ve güzel lezzetler için sizin damak tadınızı bekliyor…

Tavuklu Bezelye için Malzemeler

½ kg bezelye

½ kg tavuk göğsü

1 adet soğan

2 adet patates (sizin tercihinize bağlı)

1 adet havuç

1 yemek kaşığı salça

Tavuklu Bezelye’nin Hazırlanışı

Öncelikle bir adet büyük boy soğan alınarak iyice doğranır. Soğanın küçük olarak doğranmasına dikkat edilmeli. Doğranan soğan tavuklu bezelyenin pişirileceği kaba atılır ve pembeleşene kadar pişirilir. Havuç da küçük küpleri halinde kesilmelidir. Küçük küpler halinde kesilen havuçlar soğanın üstüne ilave edilir ve daha sonra aynı şekilde kesilmiş tavuk etleri ilave edilir. Tavuk etlerinin tencereye eklenmesiyle ortaya çıkan suyun, yok olması beklenirken, bezelye de güzelce yıkanır. Tavuğun piştiğine dair kanaat getirdiyseniz akabinde yemeğe salça eklenir.  Salça az bir şey tencereye yapışana kadar yemek karıştırılır ve en sonunda bezelyeler eklenir. Bezelyelerin kavrulmasından sonra tencereye su konarak yemek pişirilir. Yemeğin piştiğini anlamak için havuç ve patatesleri kontrol ediniz!

tatliyemektarifleri.com. Afiyet Olsun!