Herkesin sevip beğendiği Etli Bulgur Pilavı yemek tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum, umarım sizlerde beğenirsiniz.

Etli Bulgur Pilavı

Malzemeler pilav tarifi

2 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
250 Gr.Kuzu Eti
2 Adet Soğan
4 Adet Sivri Biber
2 Adet Domates
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Pul Biber

Yemeğin Tarifi

Kuru soğanın bir tanesini ince ince kıyıp tereyağında pembeleşene kadar kavurun.Soğanlar pembeleşince kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini tencereye ilave edip kavurmaya devam edin.Etler suyunu salıp çekince domates ve biber salçasını,tuzu,karabiberi ekleyerek 1-2 sefer daha karıştırın.Yeterince sıcak su koyup tencerenin ağzı kapalı olarak etlerin pişmesini bekleyin.Pilavlık bulguru yıkayıp süzün.Diğer soğanı ince kıyıp yağda pembeleştirdikten sonra içine ince kıyılmış sivri biberi ve yıkadığınız bulguru ilave edip kavurun.Kabuğu soyulmuş ve kuşbaşı doğranmış domatesi bulgura ilave edip iyice kavurun.Bu sırada pişirdiğiniz eti suyundan ayırıp bulgura ilave edin.Süzdüğünüz eti de ilave edip karıştırın.Bulgur suyunu çekince 10 dakika kadar daha bekleyip pilavı harmanlayın ve sıcak servis edin. pilav tarifleri

http://www.lezzetedavet.com ile tüm yemek tariflerini takip edebilirsiniz.