köfte yemek tarifleri , kaypancak1

Kaypancak yöresel tarifler arasındadır. Değişik tat ve lezzetleri tatmayı seviyorsanız, bu lezzet tam size göre…  Et yemeği tariflerinden bakıp hazırlayabilirsiniz. Farklı lezzetler, mantı tadında fakat çok daha pratik bir çeşittir.

MALZEMELER

1 kase kesme hamur

150 gr. kıyma

1 çorba kaşığı domates salçası

1 kase yoğurt

3 diş sarımsak

sıvı yağ, tuz maydanoz et yemeği tarifleri

 

Kaypancak yapılışını tatliyemekarifleri.com olarak size hazırladık bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

 

Öncelikle bir tavanın içine sıvı yağ, salça ve kıymayı koyalım. Hepsini iyice kavuralım. Diğer taraftan hamurumuzu kaynayan tuzlu suda haşlayalım. Hamurumuz haşlandıktan sonra tabağımıza suyuyla beraber alalım. et yemekleri

 

Diğer taraftan sarımsakları dövelim ve yoğurtla karıştıralım. Hamurumuzun üzerine sarımsaklı yoğurdu dökelim. Son olarak tavada kavrulan kıymamızı üzerine yayalım. Doğranmış maydanozları da üzerine serpelim.  Enfes lezzeti afiyetle yiyelim.