Tatlı Tarifleri.

Dondurmalı Kuru Meyveli Kek Tarifi

Dondurmalı Kuru Meyveli Kek Tarifini bugün gelen misafirlerime yaptım. Meyve ile kekin birleşiminin verdiği lezzete birde dondurma ilave ettim. Ve ortaya mükemmel bir tatlı tarifi çıktı. Tatlı tariflerinden bir derleme yaptığımız bu son günlerde bu lezzeti hatırlamak damak tadımızı yerine getirdi.

Dondurmalı Kuru Meyveli Kek için gerekli malzemeler:

4-6 kişilik

6 adet kuru incir,

6-7 adet kuru kayısı,

Yarım su bardağı kuru üzüm,

Bir buçuk su bardağı un,

2 çorba kaşığı kakao,

1 paket vanilya,

1 paket kabartma tozu,

2 çorba kaşığı margarin,

80 gram bitter çikolata,

2 çorba kaşığı krema,

1/4 su bardağı sıvıyağ,

3 adet yumurta,

1 su bardağı toz şeker,

Yarım su bardağı ceviz içi,

Dondurma.

Sosu için:

10 adet böğürtlen

1 çorba kaşığı pudraşekeri

Dondurmalı Kuru Meyveli Kekin Hazırlanışı:

Lezzetli olan kekimizi yapmak için ilk önce kuru meyveleri ılık suda yumuşayıncaya kadar bekletiyoruz. Daha sonra süzerek küçük parçalar halinde getirin. Bir kabın içinde ise kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı iyice karıştırın. Elimizdeki çikolatayı margarin ile birlikte benmari usülü olarak eritin. Sonra yumurtaları mikserle çırpın ve şekeri ilave ederek çırpma işlemine devam edin. Bu çırpılan malzemeye krema ve sıvıyağı ekleyip tekrar çırpın. Kakaolu toz karışımıda ekleyip tahta kaşıkla iyice karıştırmaya devam edin. Son olarak erimiş çikolatayı ekleyip ederek karıştırın. Yağlanmış olan kek kalıbının içine karışımın 1/3′ünü boşaltın ve doğranmış kuru meyveler ile dövülmüş ceviz içini gelişi güzel serpiştirin. Kalan karışımı kalıba boşaltın ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.

Kek için gerekli sos için böğürtleni ve pudra şekerini mikserde karıştırın. Böğürtlenli sos ve dondurmayla birlikte servis yapın. Afiyet olsun..