Balkabaklı Kurabiye Tarifi

Bugün sizler için farklı bir tarif vermek istedik. Balkabaklı Kurabiye Tarifi ilginizi çekecektir umarım. Farklı ama lezzetli olan bu tatlı tarifi kolay olmasa da hazırlaması bir o kadar zevkli. Sizlerde seveceksiniz, denemeden karar vermeyin..

Balkabaklı Kurabiye için gerekli malzemeler:

•    1 paket tercih ettiğiniz margarin
•    2 adet orta boy yumurta
•    2 yemek kaşığı süt
•    4- 4,5 su bardağı un
•    ½ su bardağı şeker
•    1 paket kabartma tozu

Kurabiyenin İçi için:

•    ½ su bardağı şeker
•    300 gr balkabağı (soyulmuş)
•    50 gr fındık (iri dövülmüş)
•    Pudra şekeri (üzeri için)

Balkabaklı Kurabiyenin Hazırlanışı:

1.    Balkabağını iri bir şekilde dilimleyip tencereye koyun ve üzerine şekeri ilave edin. Kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte balkabağı yumuşayana kadar pişirin.(yumuşadıktan sonra kapağını açın pişirin.)
2.    Kabaklar suyunu çekince ocaktan alarak püre haline getirin ve içine fındık ilave ederek karıştırın. Sonra soğumaya bırakın.
3.    Margarini eriterek ılımaya bırakın. ( resimli tatlı tarifi)
4.    Geniş bir kabın içine malzemelerimizi; margarin, süt, yumurta, şeker, kabartma tozu ve unu ilave edip özlü bir hamur elde edene kadar karıştırarak yoğurun. Hazırlanan hamuru 20 dk dinlendirin.
5.    Dinlendirilen hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparın ve parmağınızla hamurun iç kısmını oyarak kabak püresinden bu oyulan boşluğa püre ile doldurun ve kapatın.
6.    Fırın tepsisini margarin ile yağlayarak hazırladığınız kurabiyeleri dizin.
7.    190 derecede ısıtılmış olan fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.
8.    Servis tabağına alıp bolca pudra şekeri serperek misafirlerinize servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun..