Resimli Tatlı Tarifleri .

Bademli Elmalı Pay TarifiBazen aperatif tarzda hazırlanan tatlıları hepimiz arıyoruz. Bademli Elmalı Pay Tarifi bugün sizin için seçtiğimiz nefis tatlı tariflerimizden. Dilim dilim hazırlayacağımız bu tarifte en çok çocuklarınız sevinecek. Ayakta kolaylıkla yiyecekleri yemek tarzını tercih eden çocukların en çok sevdiği tarif olduğunu söylesek abartmış olmayız sanırım. Şimdi tarifimizi ( kolay tatlı tarifi) yapmaya koyulalım;

Bademli Elmalı Pay için gerekli malzemeler:

4 adet orta boy yumurta
200 gram istediğiniz margarin
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Yarım su bardağı un
3 adet dilimlenmiş tercihen sarı elma

Hamur için:
Bir buçuk çorba kaşığı kabukları soyulup, kavrulmuş ve iri dövülmüş badem
Yarım su bardağı un
60 gram margarin
4 çorba kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tarçın

Bademli Elmalı Payın Yapılışı:

İlk olarak yumurtaların akını ve sarısını birbirinden ayırın. ( pratik tatlı tarifi) Margarin, tozşeker, vanilya ve yumurta sarısını iyice karıştırarak çırpın. Ayrı bir yerde veya ocak gözünde yumurta aklarını kar haline getirin. Hazırlanan margarinli karışımın içerisine kabartma tozu ve unu ilave edin. Kar haline getirilen akları karışıma ekleyin. Daha sonra hazır 20 cm x 30 cm ebadındaki yağlanmış kalıba boşaltın. Hazırlanan hamurun üzerine elma dilimlerini istediğiniz şekilde yerleştirin. Bademli hamur malzemesinin tamamını, parmak uçlarınızla, ekmek kırıntısı görünümü alana dek karıştırın. Hazırlanan karışımı elmaların üzerine yavaşça serpiştirin. Daha önce ısıttığınız 170 derecelik fırında, hamur pembeleşene kadar pişirin. Pişen payı dilimleyip, soğuk olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun..